Pärnus avati liikluseks Suur-Jõe tänava uus lõik

Täna avati Pärnus liikluseks Suur-Jõe tänava Lao ja Papiniidu tänava vaheline 340 meetri pikkune lõik, mille ehitamist rahastasid Lidl Eesti OÜ ja Pärnu linn.

09.06.2021 | Tallinn

Uus tänavalõik kesklinna poolt Kaubamajaka poole vaadates. Paremat kätt jääb Lidli kauplus.

Uue tänavalõigu kaudu on võimalik Riia maanteelt Papiniidu tänavale sõita ja vastupidi. Eeskätt oli see vajalik Lidl Eesti OÜle, kes kavatseb Riia mnt 106 kinnistul kaupluse avada. Kui Raeküla poolt tulles pääseks kaupluse parkimisplatsile parempöördega, siis kesklinna poolt tulijate ja kaubaautode jaoks oli vaja välja ehitada puuduolev Suur-Jõe tänava lõik, et Mere puiestee ristmikult või Papiniidu tänavalt Suur-Jõe tänavale keerates kaupluse parklani sõita.

„Suur-Jõe tänava läbimurde rajamisest on räägitud ammu, nüüd sai see lõpuks teoks. Arendasime piirkonda koos ettevõtjaga, kes sellest huvitatud oli, ent muidugi on uuest tänavalõigust kasu kõigile,“ kõneles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Lidl Eesti tegevjuht Jakob Josefsson kommenteeris suuremahulist avaliku ja erasektori koostööprojekti: „Lidli jaoks on auasi olla heaks partneriks kohalikele omavalitsustele ja kogukondadele. Iga uue poe ehitusega panustame ka ümberkaudse infrastruktuuri parendamisse. Tänu kauaoodatud Suure-Jõe tänava läbimurdele muutub liiklemine piirkonnas mugavamaks kõikidele Pärnu elanikele, samuti on meie klientidel lihtsam uude poodi pääseda.“

Uus tänavalõik ulatub Reldori tehnoküla nurga juurest ehk Lao ja Suur-Jõe tänava ristmikult Papiniidu tänavani. Mõlemale poole tänavat on rajatud jalakäijate ja jalgrattateed, uuendatud on maa-aluseid kommunikatsioone, istutatud 113 puud ja 513 ruutmeetrile põõsaid ning paigaldatud tänava äärde valgustid.

Tänava ehitas YIT Eesti AS. Tööde maksumus oli 822 340 eurot, millest osa maksis linn.

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Schwarz Grupi käive 2019. aastal oli 113,3 miljardit eurot.

Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 11 200 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 29 riigis üle maailma. Lidlis töötab üle 310 000 töötaja. Oma klientidele pakub Lidl kõrgeima kvaliteediga värskeid tooteid, liha- ja pagaritooteid ning tööstuskaupu madalaima hinnaga.

2018. aastal asutatud Lidl Eesti OÜ keskendub praegu poevõrgu loomisele üle kogu Eesti. Rohkem infot www.lidl.ee ja LinkedIn.

Lisamaterjal