Lidl Eesti jätkab oma kauplustevõrgu väljaehitamist, töötajate arv on tõusnud üle 180

2021. aastal jätkab Lidl Eesti investeerimist oma kauplustevõrgu arendusse ja kauplusi ümbritseva taristu parandusprojektidesse üle Eesti. Hetkel on valmimisjärgus kaheksa Lidli kauplust neljas Eesti linnas, kaks neist on saanud kasutusloa. Ettevõttel on kaugeleulatuvad laienemisplaanid. Lidl Eesti töötajate arv on tõusnud üle 180.

01.03.2021 | Tallinn

Lidl Narva kauplus

Lidli Eesti tegevjuht Jakob Josefsson kommenteeris tänavust Lidli arengut: „Praegusel segasel ja ebakindlal ajal, milles kogu maailm elab, on uute töökohtade loomine ja panustamine Eesti majandusse väga positiivne signaal, mille saadame kogu ühiskonnale ja meie tulevastele klientidele. Oleme pühendunud Lidli kauplustevõrgu arendamisele Eestis ning ehitustööd jätkuvad või on juba lõppenud kaheksas kaupluses. Meie meeskond kasvab samuti ja Lidl Eesti kui tööandja vastu on huvi väga suur.

Seda tõendab CVKeskuse poolt Lidl Eestile 2020. aastal omistatud kõige populaarsema tööandja tiitel jaekaubanduse kategoorias ja tänavu veebruariks on Lidl Eesti meeskond kasvanud juba enam kui 180 töötajani. Alates 2018. aastast on Lidl Eesti täitnud piirkonnajuhtide, kaupluste juhatajate ja asejuhatajate ametikohti. Kõik uued töötajad läbivad põhjaliku koolitusprogrammi ning paljud Lidl Eesti töötajad saavad väljaõppe välismaal, kus neile on tagatud kõik turvameetmed.

Lidl investeerib jätkuvalt oma kauplustevõrgu arendamisse ja ümbritsevasse taristusse. Jaanuaris avati Riias Lidli logistikakeskus, mis hakkab teenindama kauplusi nii Lätis kui Eestis. Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas on valmimisjärgus kaheksa kauplust, millest esimesed kaks – Tallinnas Lasnamäel ning Narvas – on saanud juba kasutusloa. „Meie jaoks on oluline olla iga kohaliku omavalitsuse ja kogukonna partner ning panustada nii taristusse kui ka keskkonda. Oleme investeerinud uute sõidu- ja kõnniteede ehitusse ning tänavavalgustuse rajamisse,“ ütles ettevõtte tegevjuht.

Tartus Annelinnas on Lidl välja ehitanud uue Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku. Pärnus luuakse uus tee Papiniidu piirkonda. Ka Tallinnas ja Narvas on Lidl andnud olulise panuse linnakeskkonda – loonud puhkealasid, ehitanud uusi teid ja istutanud sadu puid.

Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti esinduse juhataja Tarmo Mutso on veendunud, et Lidli tulekul on positiivne mõju Eesti jaeturule. „Lidli märkimisväärne investeering Eestisse näitab ettevõtte tõsiseid kavatsusi siia pidama jääda ja edasi laieneda. Saksamaa juhtiva jaekaubandusettevõtte sisenemine Eesti turule suurendab kindlasti konkurentsi, avaldades tugevat mõju hindadele ja sundides teisi jaekette oma hindu korrigeerima. Lisaks muutub tootevalik kohalike tarbijate jaoks mitmekesisemaks. Teiste riikide kogemused näitavad, et ka tööturul on oodata positiivseid muutusi nii töötingimuste kui palgataseme osas. Seega saavad sellest kasu kõik tarbijad, kõik Eesti inimesed,” ütles Mutso.

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Schwarz Grupi käive 2019. aastal oli 113,3 miljardit eurot.

Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 11 200 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 29 riigis üle maailma. Lidlis töötab üle 310 000 töötaja. Oma klientidele pakub Lidl kõrgeima kvaliteediga värskeid tooteid, liha- ja pagaritooteid ning tööstuskaupu madalaima hinnaga.

2018. aastal asutatud Lidl Eesti OÜ keskendub praegu poevõrgu loomisele üle kogu Eesti. Rohkem infot www.lidl.ee ja LinkedIn.

Lisamaterjal