Lidlis oma kaupa pakkuvate Eesti toidutootjate arv on aastaga kolmekordistunud

Vähem kui aastaga on Lidli kauplustes esindatud Eesti toidutootjate arv enam kui kolmekordistunud ning uute kohalike partnerite arv kasvab igakuiselt.

21.02.2023 09:00:00 | Tallinn

Lidli pood Eestis

Lidli pood Eestis

Tänaseks on ettevõttel ligi 30 eestimaist koostööpartnerit ning Eesti iseseisvuspäeva nädalal leiab Lidli kauplustest ligi 80 erinevat Eestis valminud toodet.

"Teeme koostööd mitmete Eesti tootjatega, kelle kaubad on meie poodides müügil Lidli enda kaubamärkide või eripakkumiste all. Kõige enam eestimaist toodangut leiab piima- ja lihatoodete, aga ka näiteks juurviljade seast," rääkis Lidl Eesti ostuvaldkonna eest vastutav juhatuse liige Alexandru Mag.

“Lidl on tõeliselt rahvusvahelise haardega ettevõte ja tegutseb kõikjal sarnaste põhimõtete alusel, mis omakorda avab meie partneriks saanud tootjale suure kasvupotentsiaali. Esmalt on pea kõigi meiega koostööd tegevate kohalike tootjate kaup jõudnud lisaks Eestile ka Läti turule,” rõhutas Mag, kes lisas, et Lidl on avatud koostööle nii suurte kui ka väikeste tootjatega, kes vastavad ettevõtte kvaliteedinõuetele.

Lidli jaoks on partnerite valikul kõige tähtsamad toodete kõrge kvaliteet ja tarnekindlus. “Tugev koostöö kohalike tootjatega on üks Lidli põhimõtteid igas riigis. Rõõm on näha, et oleme suutnud suhteliselt lühikese ajaga võtta Eestis müüki nii paljude kohalike ettevõtjate tooted alates lihast ja piimast kuni hooajaliste põllusaadusteni välja. Meie kindel soov on Eesti tootjatega koostööd veelgi suurendada,” kinnitas Mag.

Hetkel on Lidlil 11 kauplust viies linnas üle Eesti, millest 6 asuvad Tallinnas, 2 Tartus ning 1 Jõhvis, Narvas ja Pärnus.

Lidlist

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 12 000 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 31 riigis.

Odavpoeketina pakub Lidl oma klientidele optimaalseimat hinna-kvaliteedi suhet. Lihtsus ja protsessidele orienteeritus juhivad igapäevategevusi nii kauplustes, logistikakeskustes kui teistes üksustes. Standardiseeritud protsesside kavandamise ja struktuurse ülesehituse eest on vastutav Lidl Stiftung, mille peakontor asub Neckarsulmis.

Lidlis töötab üle 360 000 töötaja. Tööd Lidlis iseloomustab dünaamilisus ja õiglus omavahelistes suhetes, mille väljundiks on tugevad meeskonnad üle maailma.

Igapäevategevustes võtab Lidl vastutuse inimeste, ühiskonna ja keskkonna eest. Lidlis tähendab jätkusuutlikkus oma kvaliteedilubaduse täitmist iga päev.

Jaekontserni Schwarz Grupi käive 2021. aastal oli 133,6 miljardit eurot.

Pressikontakt

Korporatiivkommunikatsiooni osakond
press@lidl.ee

Kategooria


Jaga

Vaata lisa