Lidl laiendas koostöö Toidupangaga üle-eestiliseks

Kõik Lidl Eesti kauplused hakkasid MTÜ Toidupank jaoks koguma ja annetama toitu, mis mingil põhjusel enam müügikõlbulik ei ole, kuid sobib veel tarbimiseks väga hästi. Koostöö eesmärgiks on abivajajate toetamise kõrval vähendada toiduraiskamist ja jäätmete äraveo kulusid ning säästa keskkonda.

04.10.2023 | Tallinn

Lidl ja Toidupank

Lidli-poolne projektijuht Jessika Jasmine Luhamaa.

Koostöö Toidupangaga on parim lahendus, mida saame oma kauplustes kasutada, et meie sisemiste reeglite järgi maha kandmisele kuuluvad, ent täiesti tarbitavad kaubad leiaksid kõige mõistlikumat kasutust. Toidupanga abil saame kaubad suunata sinna, kus seda tõesti vaja on,“ sõnas Lidli esindaja Katrin Seppel, kelle sõnul on koostöö Toidupangaga algusest peale olnud väga asjalik.

Abiotsijate arv kasvab iga aastaga ja seega on oluline, et ka toitu päästetaks rohkem. Oleme väga tänulikud, et koostöö Lidl Eestiga on järjest suurenenud, sest seeläbi saame ka rohkem inimesi aidata,“ kommenteeris Toidupanga esindaja Kerttu Olõkainen.

Toidupanka leiavad tee näiteks sellised kaubad, mille „parim enne“ kuupäev on kätte jõudmas või mille pakend on kahjustatud. Toidupanka jõuavad näiteks kuivained ja konservid, mille pakend on kahjustada saanud ja suurematest pakenditest välja võetud kõrrejoogid, mida enam üksikult müüa ei saa.

Selle pooleteise aastaga, mil Lidli poed Eestis avatud on olnud, on ettevõte Toidupangaga juba korduvalt mitmesugust koostööd tehtud, koos on kogutud tooteid nii Ukraina abivajajate jaoks kui puudustkannatavate perede heaks.

 

Lidlist

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 12 000 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 31 riigis.

Odavpoeketina pakub Lidl oma klientidele optimaalseimat hinna-kvaliteedi suhet. Lihtsus ja protsessidele orienteeritus juhivad igapäevategevusi nii kauplustes, logistikakeskustes kui teistes üksustes. Standardiseeritud protsesside kavandamise ja struktuurse ülesehituse eest on vastutav Lidl Stiftung, mille peakontor asub Neckarsulmis.

Lidlis töötab üle 360 000 töötaja. Tööd Lidlis iseloomustab dünaamilisus ja õiglus omavahelistes suhetes, mille väljundiks on tugevad meeskonnad üle maailma.

Igapäevategevustes võtab Lidl vastutuse inimeste, ühiskonna ja keskkonna eest. Lidlis tähendab jätkusuutlikkus oma kvaliteedilubaduse täitmist iga päev.

Jaekontserni Schwarz Grupi käive 2021. aastal oli 133,6 miljardit eurot.

Pressikontakt

Korporatiivkommunikatsiooni osakond
press@lidl.ee

Jaga

Vaata lisa