Lidl laiendas koostöö Toidupangaga üle-eestiliseks

Kõik Lidl Eesti kauplused hakkasid MTÜ Toidupank jaoks koguma ja annetama toitu, mis mingil põhjusel enam müügikõlbulik ei ole, kuid sobib veel tarbimiseks väga hästi. Koostöö eesmärgiks on abivajajate toetamise kõrval vähendada toiduraiskamist ja jäätmete äraveo kulusid ning säästa keskkonda.

04.10.2023 | Tallinn

Lidl ja Toidupank

Lidli-poolne projektijuht Jessika Jasmine Luhamaa.

Koostöö Toidupangaga on parim lahendus, mida saame oma kauplustes kasutada, et meie sisemiste reeglite järgi maha kandmisele kuuluvad, ent täiesti tarbitavad kaubad leiaksid kõige mõistlikumat kasutust. Toidupanga abil saame kaubad suunata sinna, kus seda tõesti vaja on,“ sõnas Lidli esindaja Katrin Seppel, kelle sõnul on koostöö Toidupangaga algusest peale olnud väga asjalik.

Abiotsijate arv kasvab iga aastaga ja seega on oluline, et ka toitu päästetaks rohkem. Oleme väga tänulikud, et koostöö Lidl Eestiga on järjest suurenenud, sest seeläbi saame ka rohkem inimesi aidata,“ kommenteeris Toidupanga esindaja Kerttu Olõkainen.

Toidupanka leiavad tee näiteks sellised kaubad, mille „parim enne“ kuupäev on kätte jõudmas või mille pakend on kahjustatud. Toidupanka jõuavad näiteks kuivained ja konservid, mille pakend on kahjustada saanud ja suurematest pakenditest välja võetud kõrrejoogid, mida enam üksikult müüa ei saa.

Selle pooleteise aastaga, mil Lidli poed Eestis avatud on olnud, on ettevõte Toidupangaga juba korduvalt mitmesugust koostööd tehtud, koos on kogutud tooteid nii Ukraina abivajajate jaoks kui puudustkannatavate perede heaks.