Lidl kustutab Maa tunni puhul tuled

Laupäeval, 23. märtsil tähistatakse rahvusvaheliselt Maa tundi (Earth Hour), mille puhul lülitatakse välja elektriseadmed, et juhtida tähelepanu kliimamuutustele ja globaalsele soojenemisele. Juba teist aastat osaleb algatuses ka Lidl Eesti.

22.03.2024 | Tallinn

Lidli pood

Kõikides Lidl Eesti poodides lülitatakse laupäeval ajavahemikus 20.30-21.30 välja kõik Lidli logod ja väliste reklaamipindade tuled. Parklate tuled jäävad põlema, et tagada kõikide poe külastajate turvalisus.

Möödunud aastal säästeti Maa tunni puhul üle 410 000 tunni võrra energiat ja Lidl Eesti sai ka esmakordselt sellesse panustada. Teeme seda hea meelega juba teist aastat ja kinnitame klientidele, et tavalisest hämaram Lidli pood ei tähenda, et me oleks suletud. Kõik kliendid saavad tavapäraselt oste teha, näidates samas üles solidaarsust Maa tunni aktsiooniga,“ ütles Lidl Eesti kommunikatsioonijuht Katrin Seppel.

Poodides sees tulesid välja ei lülitata, sest kõik Lidli poed Eestis on juba sertifitseeritud ISO 50001:2018 standardile, mis osutab efektiivsele energiakasutusele. Lidli poodide puhul tähendab see näiteks seda, et jälgitakse LED valgustuse kasutust, tarka küttesüsteemi ning ka töötajate koolitamist vastutustundliku energiatarbimise põhimõtete osas. Lisaks kasutavad kõik Lidli poed Eestis ainult taastuvenergiat.

Lidl on endale seadnud ka eesmärgid veelgi efektiivsema säästlikkuse saavutamiseks - kasutada ainult 100% rohelist energiat, vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid 2030. aastaks 80% võrra ja palju muudki.

 

Lidlist

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 12 000 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 31 riigis.

Odavpoeketina pakub Lidl oma klientidele optimaalseimat hinna-kvaliteedi suhet. Lihtsus ja protsessidele orienteeritus juhivad igapäevategevusi nii kauplustes, logistikakeskustes kui teistes üksustes. Standardiseeritud protsesside kavandamise ja struktuurse ülesehituse eest on vastutav Lidl Stiftung, mille peakontor asub Neckarsulmis.

Lidlis töötab üle 360 000 töötaja. Tööd Lidlis iseloomustab dünaamilisus ja õiglus omavahelistes suhetes, mille väljundiks on tugevad meeskonnad üle maailma.

Igapäevategevustes võtab Lidl vastutuse inimeste, ühiskonna ja keskkonna eest. Lidlis tähendab jätkusuutlikkus oma kvaliteedilubaduse täitmist iga päev.

Jaekontserni Schwarz Grupi käive 2021. aastal oli 133,6 miljardit eurot.

Pressikontakt

Korporatiivkommunikatsiooni osakond
press@lidl.ee

Kategooria


Jaga

Vaata lisa