Algasid Võru Lidli ehitustööd, hoone valmib vähem kui aastaga

Lidl Eesti ja Nordecon AS kontserni kuuluv Embach Ehitus sõlmisid lepingu Võru linna kaupluse ehitamiseks. Luha tänav 12 asuva ehitusplatsi ettevalmistustööd on alanud ja hoone valmib 2025. aasta veebruaris.

17.04.2024 | Tallinn

Võru Lidl

Lisaks poehoone ehitamisele panustab Lidl Eesti ka selle vahetus läheduses asuva avaliku linnaruumi parendamisse, muuhulgas rekonstrueeritakse jalgteed, rajatakse tänavavalgustust, tehakse mahukaid haljastustöid ning lisatakse avalikku ruumi ilmestav skulptuur.

„Meil on hea meel laiendada oma poodide võrgustikku Võrumaale ning jõuda sellega ka oluliselt lähemale kõigile Lõuna-Eesti elanikele. Lõunaeestlastel on täna puudu parimat hinna ja kvaliteedi suhet pakkuv pood ja peagi saame seda neile pakkuda,“ ütles Lidl Eesti kinnisvaraosakonna juht Jaan Linnas.

Võru Lidlis saab olema kokku 1400 ruutmeetrit müügipinda. Kaupluse külastajate jaoks valmib parkla kokku 125 kohaga, mille seas nii kolm inva- kui ka perekohta, lisaks rajatakse elektriautode laadimispunkt ja müratõkkesein.

Poehoone rajamise käigus on plaanis puhastada ka Luha tänava piirkonna sadeveekraavide võrgustikku, et sadevee äravool oleks igal juhul tagatud. Rekonstrueeritakse olemasolev Jüri tänava kõnnitee ja rajatakse uus kõnnitee Luha tänavale. Võrus väljakujunenud tava järgi rajatakse iga uue avaliku hoone ette skulptuur ning Lidli kaupluse juurde kerkiva skulptuuri autor ja võidutöö selgitatakse välja koostöös linnaga. Poe ette luuakse haljastatud puhkeala.

Võru Lidli hoone projekti autor on büroo Sirkel ja Mall. Arhitektuurikonkursil võidukaks osutunud töö nimi on Võru Lidl_Kodu.

Uue kaupluse avamine Võrus on osa Lidli kaupluste võrgu arendamise strateegiast, mis sai alguse 3. märtsil 2022 kaheksa kaupluse samaaegse avamisega Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus. Lisaks Võru poele arendatakse Lõuna-Eestis hetkel uusi poode Valgas, Tartus ja Viljandis.

 

Lidlist

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 12 000 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 31 riigis.

Odavpoeketina pakub Lidl oma klientidele optimaalseimat hinna-kvaliteedi suhet. Lihtsus ja protsessidele orienteeritus juhivad igapäevategevusi nii kauplustes, logistikakeskustes kui teistes üksustes. Standardiseeritud protsesside kavandamise ja struktuurse ülesehituse eest on vastutav Lidl Stiftung, mille peakontor asub Neckarsulmis.

Lidlis töötab üle 360 000 töötaja. Tööd Lidlis iseloomustab dünaamilisus ja õiglus omavahelistes suhetes, mille väljundiks on tugevad meeskonnad üle maailma.

Igapäevategevustes võtab Lidl vastutuse inimeste, ühiskonna ja keskkonna eest. Lidlis tähendab jätkusuutlikkus oma kvaliteedilubaduse täitmist iga päev.

Jaekontserni Schwarz Grupi käive 2021. aastal oli 133,6 miljardit eurot.

Pressikontakt

Korporatiivkommunikatsiooni osakond
press@lidl.ee

Jaga

Vaata lisa