Lidl on valmis alustama Lasnamäele uue kaupluse ehitamist

Tallinna linn kinnitas Lasnamäel Linnamäe tee 28 kinnistu detailplaneeringu ning kohe pärast ehitusloa väljastamist algavad seal Lidli kaupluse ehitustööd.

27.10.2023 | Tallinn

Lidl Eesti

"Ennekõike on detailplaneeringu kinnitamine hea uudis piirkonna elanikele, kelle jaoks uhiuue Lidli avamine nihkus sellega suure sammu lähemale soodsamate hindade suunas," kommenteeris Lidl Eesti juhatuse liige Arūnas Dzikas, kelle sõnul ei läinud Linnamäe tee detailplaneeringu kinnitamine Tallinna linna poolt päris sellises tempos, nagu oli põhjust eeldada, kuid tänaseks on see etapp siiski läbitud.

Lidli poolt oli Linnamäe tee 28 detailplaneering avalikul väljapanekul juba tänavu jaanuaris ning märtsis jõudis vastav eelnõu Tallinna linnavalitsusele kehtestamiseks, kuid otsuse tegemine võttis üle poole aasta. Investorid ei varja, et sellise tempoga asjaajamine tõstatab küsimusi ning mõjutab äriarendust üldiselt.  

Arūnas Dzikas usub, et tihe koostöö on nii investori kui ka Tallinna linna vahel on mõlema huvides. "Meie huvi on ju ühine, sest kasvav konkurents aitab tallinlastel jahtuvas majanduskeskkonnas leida paremaid ja taskukohasemaid pakkumisi igapäevaste ostude tegemiseks ja uus pood tähendab uusi töökohti ning makse riigikassasse," lisas Lidl Eesti juhatuse liige.

Lidlil on praegu Tallinnas 6 kauplust, Linnamäe teel oodatakse ehitusluba ja Paavli 10 aadressile kavandatava kaupluse rajamine on veel endiselt detailplaneeringu kinnitamist ootamas.

 

Lidlist

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 12 000 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 31 riigis.

Odavpoeketina pakub Lidl oma klientidele optimaalseimat hinna-kvaliteedi suhet. Lihtsus ja protsessidele orienteeritus juhivad igapäevategevusi nii kauplustes, logistikakeskustes kui teistes üksustes. Standardiseeritud protsesside kavandamise ja struktuurse ülesehituse eest on vastutav Lidl Stiftung, mille peakontor asub Neckarsulmis.

Lidlis töötab üle 360 000 töötaja. Tööd Lidlis iseloomustab dünaamilisus ja õiglus omavahelistes suhetes, mille väljundiks on tugevad meeskonnad üle maailma.

Igapäevategevustes võtab Lidl vastutuse inimeste, ühiskonna ja keskkonna eest. Lidlis tähendab jätkusuutlikkus oma kvaliteedilubaduse täitmist iga päev.

Jaekontserni Schwarz Grupi käive 2021. aastal oli 133,6 miljardit eurot.

Pressikontakt

Korporatiivkommunikatsiooni osakond
press@lidl.ee

Jaga

Vaata lisa