Lidl Eesti sai esimese eestlasest juhatuse liikme

Lidl Eesti sai kaks uut juhatuse liiget, kui esimese eestlasena sai Lidl Eesti juhatuse liikmeks viimased neli aastat ettevõtte personaliosakonna juhina töötanud Liina Kippasto ning värsket rahvusvahelist kogemust toob juhtimisse juurde kaheksa aastat Lidli kontsernis töötanud serblane Nikola Balaban.

04.08.2023 | Tallinn

Liina Kippasto, Lidli uus juhatuse liige

Liina Kippasto, Lidli uus juhatuse liige

Nikola Balaban alustas Lidl Horvaatia meeskonnas 2015. aastal ning viimati oli ta enne Eestisse tööle asumist Lidl Serbia juhatuse liige.

Liina Kippasto oli nelja aasta eest üks esimesi Lidl Eestis tööle asunud eestlasi. Tal on enam kui 25 aastat müügi- kui personalijuhtimise valdkonna kogemust erinevatest rahvusvahelistest ettevõtetest, nagu Eesti Statoil, Baltika Group ja Tamro Baltics.

Lidl Eesti juhatuse esimees Maciej Urbanski rõhutas, et üheks Lidli suurimaks tugevuseks rahvusvahelise ettevõttena on erinevate kogemuste ja taustade mitmekesisus, mida iga meeskonnaliige endaga kaasa toob. „Lidlile on äärmiselt oluline edendada naisi ärijuhtidena ning naistel omavad juba üle poole juhtivatest ametikohtadest,“ tõdes Urbanski. "Liina on olnud kogu meie Eesti meeskonna ehitamise üks peamisi võtmeisikuid. Nii tema erialaseid teadmisi ja kogemusi kui kohaliku turu tundmist on raske üle hinnata," kommenteeris Urbanski ja rõhutas, et alates juulist Lidl Eesti juhatusega liitunud Nikola Balaban toob samas ettevõtte juhtimisse olulist rahvusvahelist kogemust Lidli kontserni mujal Euroopas asuvate ettevõtete juhtimisest.

Juhatuse liikmena alustava Liina Kippasto sõnul tunneb ta end tugevalt nii kaubandusvaldkonna suure pildi kui rohujuuretasandi vaates ning ta omab põhjalikke teadmisi valdkonna rõõmudest ja valukohtadest läbi viimase paari aastakümne. "Lidl on mulle andnud võimaluse ehitada ettevõttele Eesti kaubandussektori maineliidri positsiooni nii meeskonna väärika tasustamise ja laiema motiveerimise, aga ka mitmekülgse töö ja kaasaegse töökeskkonna poolest," rääkis Kippasto ja lubas, et ennekõike just nende väärtuste edasise arengu eest vastutab ta nüüdsest ettevõtte juhatuses.

Lidlist

Jaemüügifirma Lidl, mis on osa Schwarzi jaekontsernist, mille peakontor asub Neckarsulmis, on üks juhtivaid ettevõtteid toiduainete jaemüügisektoris Saksamaal ja kogu Euroopas. Lidl on esindatud 32 riigis üle maailma ning haldab 12 350 kauplust ja enam kui 225 logistikakeskust 31 riigis üle maailma.

Odavpoeketina pakub Lidl oma klientidele optimaalseimat hinna-kvaliteedi suhet. Lihtsus ja protsessidele orienteeritus juhivad igapäevategevusi nii kauplustes, logistikakeskustes kui teistes üksustes. Standardiseeritud protsesside kavandamise ja struktuurse ülesehituse eest on vastutav Lidl Stiftung, mille peakontor asub Neckarsulmis.

Lidlis töötab üle 375 000 töötaja. Tööd Lidlis iseloomustab dünaamilisus ja õiglus omavahelistes suhetes, mille väljundiks on tugevad meeskonnad üle maailma.

Igapäevategevustes võtab Lidl vastutuse inimeste, ühiskonna ja keskkonna eest. Lidlis tähendab jätkusuutlikkus oma kvaliteedilubaduse täitmist iga päev.

Jaekontserni Schwarz Grupi käive 2022. aastal oli 154,1 miljardit eurot.

Pressikontakt

Korporatiivkommunikatsiooni osakond
press@lidl.ee

Kategooria


Jaga

Vaata lisa